Görsel Tasarım

Grafik Tasarım Hizmetleri

Grafik Tasarım


Grafik tasarım hayal gücünün resme aktarılmasıdır. Farklı programlar kullanılarak hazırlanan çalışmalar, yaratıcılık ile birleştiğinde aklın ve ruhun sınırsız gözünü yansıtmış olur.


Grafik Tasarım programları, en başta Photoshop, paintshop, corel draw, freehand, indesign, illüstratör, after effect olarak sıralanmaktadır.Grafik tasarım ile ilgili alanları sıralamak gerekirse, Tipografi, illüstrasyon, logo tasarımı, broşür ve katalog tasarımı, karikatür, serigrafi, afiş, billboard, banner tasarımı, kartvizit, antedli kağıt, stand tasarımı, interaktif tasarımlar en başta gelir.


Maskot Tasarım

Maskot Tasarım etkili ve özgün bir çalışma ürünüdür. Maskot tasarımında esas olan firmanın beklentisidir.

Bazen bir maskot firmanıza can verdiği gibi bazen de maskotu görsel bir tema olarak da kullanabilmektesiniz. Maskot tasarımında önemli olan özgünlük ve farklılıktır.

Sektörünüze uygun bir çalışma ürünü olacağı için maskot bazen bir sevimli hayvan bazen hayvan-insan arası bir karakter,bazense tamamen soyut bir çalışma ürünü olabilmektedir. Tabiyki bunlar çalışma esnasında netleşecek olup ,alternatif çalışmalar arasından değerlendirilebilmektedir.

Maskot ihtiyaçlarınız için bizi arayınız, bizde illüstratif bir çalışma ile size uygun maskotu hazırlayalım. Gerekirse ihtiyacınız olan maskot kostümünü de hazırlayıp event ve lansmanlarda sunum yapmanızı sağlayabiliriz.

maskot tasarım

Afiş Tasarım


Afiş, halka açık yerlere asılan el yazması veya basılı kâğıt halinde karşımıza çıkan duvar ilanıdır. Afiş tasarımı, bir ürün ya da hizmeti tanıtmak için, festival, seminer, konser gibi kültürel etkinlikler için, politik bir düşünceyi ya da siyasi bir partiyi tanıtmak için ya da sosyal mesaj vermek için hazırlanabilir. Yani birçok sektöre amaçları doğrultusunda yardım eden önemli reklam araçlarından biridir.


Afiş tasarımları genellikle resim ve yazıdan oluşurlar. Özellikle resim, afişin tasarımının en mühim unsurudur. Yazı, resmin tamamlayıcısı olarak kullanılır. Yazılar resmin tamamlayıcısı olarak kullanılsa bile afiş tasarımlarının temel ögelerindendir. Bazen anlamsız bir yazı afişin büyüsünü yok eder.

Afişlerdeki yazıların çok az ve çarpıcı olması şarttır. Afiş tasarımlarında yazı ve resim uyumlu bir birliktelik içinde olmalıdır. Tasarımcının görsel zekâsına göre şekillenen afiş tasarımlarının ortak özelliği ayrıntılarının az, anlatılmak istenenin direk ortaya konmasıdır. Kısaca afiş tasarımı kısa ve kesin bir ifade tarzıdır.

Afiş tasarımı fiyatları kullanılacak malzeme, boyut, tasarım gibi değişkenlere göre farklılık göstermektedir. Biz anlaşmalı olduğumuz matbaa ve dijital basım evleri ile kaliteli ürüne mümkün olduğunca uygun fiyatlarda sahip olabilmeniz için size yardımcı oluruz.

Kitle iletişim araçlarından en görkemlisi olan afişleri kurumsallığınıza ve güvenilirliğinize gölge düşürmeden hedefinizi kavrayarak tasarlarız. Tüm bilgi birikimleri ve hünerlerimizi birleştirerek afiş tasarımında seçkin örnekler veririz. Bir telefon kadar yakınızdayız, arayın bu seçkin örneklerden biri de sizin afişiniz olsun.


Tüketicinin ilgisini firmanız üzerine çekme işinde başrol renklere düşer.

Renklerin hayatımızdaki tüm varlıklara göre anlamları vardır. Bu anlamlar kurumsal kimlik tasarımı yapılırken de etkilidir. Kurumsal kimlik tasarımı yapılırken renk anlamları muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü her firmanın çalışma yaptığı sektörün ayrı bir renk dili vardır. Mesela traktör firması için pembe renk kullanmak son derece yanlış ve komik olur. Kurumsal renk dillerini açıklamak gerekirse;

Kırmızı:

Kırmızı iştah açıcı bir renktir. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Bu renk, tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır, sıcaklık, sevgi, tehlike, dikkat, erkeklik gibi kavramlarla bağdaştırılır.

Yeşil:

Dinlendirici, huzur, denge ve güven verici bir renktir. Bu nedenle bankalar logolarında genelde bu rengi kullanırlar. Hastanelerde ameliyat giysilerinin yeşil renkte olması rahatlatıcı özelliğinden dolayıdır! Yeşil, yaratıcılığı körükler. Sürekli bakıldığı zaman gözü yormaz ve çalışma kolaylığı sağlar. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır, açık yeşil tondaki renkler doğuş ve hayatiyet hissini uyandırır; tabiat, barış, tazelik, gençlik, hayat, dinlendirme, büyümeyle ilişkilidir.

Siyah:

Gücü, lüksü ve tutkuyu temsil eder. Türkiye'de ve batıda matem, Japonya'da ise mutluluk rengidir. Bundan anlaşıldığı gibi kurumsal kimlik tasarımının hangi kültüre göre yapılacağı da önemlidir. Siyah konsantrasyonu en fazla sağlayan renktir. Einstein konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan odaları tercih ederdi.

Beyaz:

Beyaz, gelinlik rengi olmasından da görüleceği gibi, saflığın rengidir, istikrarı, devamlılığı, temizliği simgeler. Politikacılar temiz, dürüst izlenimi vermek istediklerinden dolayı beyazı pek severler. Eğer bir siyasi partiye kurumsal kimlik tasarımı hazırlanacaksa beyaz rengin tercih edilmesi son derece uygun olacaktır.

Mavi:

Enginlik ve derinliğin rengidir. Sessizlik ve rahatlık telkin etmesi nedeniyle dinlendirici ve aynı zamanda da lider bir renktir. Düşünmeye, karar vermeye, yaratıcı fikirlerin doğmasına yardımcı olur. Açık tonları sınırsız ve sonsuzluk duygusunu uyandırır. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır. Hastanelerin, koridor ve odalarının açık maviye boyanması bu sebeple doğrudan ilişkilidir. Gökyüzü, sonsuzluk, soğukluk, gece, pasiflik, dişilik gibi çağrışımları vardır.

Lacivert:

Kozmik renk olarak kabul edilir. Sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeler. O yüzden dünyadaki firmaların yarıdan fazlası logolarında lacivert kullanır. Hilton logosunu laciverte çevirirken insanların kafasında büyük kuruluş imajı yaratmak istemiştir.

Mor:

Asaletin, imparatorluğun rengidir. Nevrotik duyguları açığa çıkardığı için insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır.

Sarı:

Dikkat çekiciliğin sembolü bir renktir. Trafik ışıklarında, ikaz levhalarının zeminlerinde bu renk kullanılır. Aynı zamanda tehlikenin de simgesidir. Doğada sarı/siyah olan bütün hayvan ve bitki türleri istisnalar da olsa zehirli ve saldırgandır. Geçiciliği temsil eder, o yüzden dünyada taksi renkleri sarıdır, geçici olduğu bilinsin diye. Araba kiralama şirketleri de sarıyı kullanır, çünkü müşterilerine aldığınız şey geçicidir, lütfen geri getirin demek isterler. Sarı rengi bu özelliğinden dolayı bankalar kullanmak istemez, çünkü paranın geçici değil kalıcı olmasını isterler. Bunun istisnası olarak Vakıfbank'ı görebiliyoruz. Aynı zamanda da güneş, olgunluk, ışık, tatille ilişkilidir.

Kahverengi:

İnsanın hareketlerini hızlandırır. Bu yüzden fastfood restoranları iç mekânlarında kahverengi kullanılır. Yapılan bilimsel araştırmalarda kahverenginin insanlar üzerinde negatif bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bu renkte tasarlanmış mağaza ve işyerlerinde insanlar çok fazla kalmak istemezken, beyaz tonlarıyla tefriş edilmiş mağaza ve işyerlerinde daha fazla vakit geçirmek istedikleri, daha rahat ettikleri bilinmektedir. Bu nedenle iş görüşmelerine giden kişilerin kahverengi giymemeleri tavsiye edilir.

Koyu Kırmızı:

Esrarengiz, egzotik, ciddiyet ifade eder.

Açık Mavi, Pembe, Soluk kırmızı ve diğer pastel tonların, annelik, dişilik, çocuk maması ve şefkat duygusunu çağrıştırdığı saptanmıştır.